Dernek Hakkında

AŞİYAN  MÛSIKΠ DERNEĞİ

2003 yılında Kanun Sanatçısı Sadık KAVAS tarafından Hasanpaşa-Kadıköy – İstanbul’da kurulmuştur.

Kurucu Başkanı olan Sadık KAVAS Türk Müziği Korosunun şefidir ve temel eğitimleri kendisi vermektedir. Nazariyat, usûl, nota vb. eğitimlerle birlikte Şef Yardımcılığını H. Handan KAVAS yapmaktadır

Prof. Dr. Sedefhan OĞUZ’un Onursal Başkanlığı ile 2021 yılından itibaren dernekte yepyeni bir döneme imza atılarak daha etkin çalışmalar hedeflenmiş, kurulduğundan bu yana devam etmekte olan konser ve müzik programları yanı sıra; bu güzel kültürü gelecek kuşaklara taşımak, mûsıkîmizi anlatarak sevdirebilmek, bu uğurda projeler oluşturabilmek adına değerli üstâdlardan oluşan bir de sanat kurulu oluşturulmuştur.

Aşiyan Mûsıkî Derneği – Sanat Kurulu üyeleri;
Münip UTANDI – Adnan MUNGAN – Şükrü TÜRKMEN – Sadık KAVAS ve H. Handan KAVAS

Ayrıca yine 2021 yılından itibaren Merve Utandı Kalkan – Bâbür KALKAN yönetiminde Aşiyan Musiki Derneği – Çocuk Korosu da kurulmuştur.

Kurulduğundan bu yana Hasanpaşa’da Saka İş Hanının 3 katında faaliyet gösteren Derneğimizde; zamanı sınırlı olanlar da düşünülerek gündüz, akşam ve hafta sonu çalışmaları olmak üzere aşağıda verilen gün ve saatlerde olmak üzere 3 ayrı grupta çalışma yapılmakta, bu 3 grubun birleşmesiyle de konser korosu oluşmaktadır.

Üyeler; çalışma için her gruba girebilir veya herhangi bir grubu da tercih edebilirler.

2021 yılı itibariyle 67 konseri geride bırakırken, Konserler genellikle Yeditepe Üniversitesi – Kongre Salonu’nda verilmektedir.

Kurulduğu yıllarda yaklaşık 3 yıl  Mûsıkî Derneği’nın Onursal Başkanı olan ve 31 Ağustos 2021 tarihinde kaybettiğimiz Sayın İnci ÇAYIRLI’nın adı 3. Kattaki meşhâneye verilmiştir.

İnci ÇAYIRLI – İcra Salonu’nda her ay mini fasıllar eşliğinde halka açık, gerek konuk sanatçıların, gerek se dernek solistlerinin yer aldığı müzik programları yapılmakta olacak, bu programlar online olarak canlı yayınlanacak böylece dernek faaliyetleri ile İnci ÇAYIRLI Hocamızın adı hep yaşayacaktır.

Aşiyan Mûsıkî  Derneği’nde  üye kabulü belli aralıklarla mülâkat ve mini bir sınavla yapılmaktadır. Aday kişilerde iyi bir kulağa sahip olmanın yanı sıra musiki sevgi ve ilgisi ile Derneğe uyum aranan en büyük özelliktir.

AŞİYAN MÛSIKÎ DERNEĞİ ÇALIŞMALARI:

TÜRK MÜZİĞİ KORO ÇALIŞMALARI:

Gündüz;
Pazartesi günleri  : 13.30 – 16.30 Repertuar
Çarşamba günleri : 13.30 – 16.30 Repertuar

Akşam;
Pazartesi günleri   : 19.00 – 21.00 Repertuar
Çarşamba günleri : 19.00 – 21.00 Repertuar

Haftasonu;
Cumartesi günleri : 11.30 –  13.00  Usûl – Nota – Nazariyat
Cumartesi günleri : 13.30 –  15.30  Repertuar

Cumartesi günleri : 15.45 –  17.00  Haftanın Solisti veya Ayın Konuğu programları

ÇOCUK KOROSU
Pazar günleri 13.00 – 14.30 saatleri arasında yapılmaktadır.

Enstrüman, şan dersleri gibi dersler özel ders statüsündedir. Derslerin gün ve saatleri eğitmen-öğrenci arasında belirlenmekte, bire-bir olarak yapılmaktadır.

AŞİYÂN MÛSIKÎ DERNEĞİ’NDE  FAALİYETLER;

Aşiyan Mûsıkî Derneği ve Müzik Merkezi’nde; Gezi, yemek ve özel geceler haricinde esas olarak

– Seri Konserler  (Yeditepe Ünv.– İnan Kıraç Kongre Salonu’nda verilmektedir)

– İnci ÇAYIRLI İcra SALONU etkinlikleri;
            – Haftanın Solistleri (Her cumartesi)
            – Ayın Konukları ( 2 ayda bir olup ünlü sanatçılar yer almaktadır)
            – Fasıl günleri ( 15 günde bir)

Bundan böyle her “Ayın konukları” ile “Fasıl günleri” programlarımızda online canlı yayın yapılacaktır.

2003’den beri

Türk Müziğinde koro çalışmaları, repertuar, usûl, nota, solfej, nazariyat dersleri verilmektedir.

18 Yıllık Tecrübe

18 Yıl boyunca Türk Sanat Müziğine en kaliteli hizmeti vermek için büyük emek verdik.

68 Konser

Aşiyan Musiki derneği olarak 18 Yılda 68 adet konser düzenledik.